Goe begonnen

Met Brooddoosnodig kan het schooljaar voor iedereen goed beginnen.
Actie Schooljaar 2023

Het schooljaar goed begonnen met Brooddoosnodig

Met Brooddoosnodig kan het schooljaar voor iedereen goed beginnen, ook voor zij die al eens met een lege brooddoos naar school komen. En dat zijn meer leerlingen dan je zou vermoeden… Nochtans is een voedzame maaltijd cruciaal om je dag door te komen. Dat is zo voor iedereen, en zeker voor kinderen en jongeren. Want leren, spelen en je concentreren valt zwaar op een lege maag.

Daarom pakken we groots uit in de week van 4 tot en met 8 september. We trekken naar 5 Brooddoosnodigscholen in 5 regio’s om daar ’s middags en in de pauze alle leerlingen van voedzame tussendoortjes te voorzien. Samen met de steun van een hartelijke ambassadeur, onze partner Lidl en geëngageerde vrijwilligers vullen we samen de brooddozen met een heerlijke, voedzame lunch en bezorgen we hen een onvergetelijke dag!

Ook mee honger op school de wereld uit helpen? Trakteer dan ook eens een solidaire maaltijd of brooddoos aan een leerling die er nood aan heeft.

Praktisch Goed Begonnen

We nodigen je graag uit om daar bij te zijn, om Brooddoosnodig en haar missie nog beter te leren kennen, om al je vragen te beantwoorden, om foto’s te nemen en beelden te maken! Hieronder vind je wanneer we waar aan de slag gaan en welke bekende ambassadeurs aanwezig zullen zijn. In de twee scholen waar we met Brooddoosnodig opstarten, Sint-Jans-Molenbeeken Asse, organiseren we ook een persmoment.

Ontdek het eerste gezonde recept

Recept 2

Recept 3

Recept 4

Over Brooddoosnodig

Niet iedereen komt gelijk aan de start bij het begin van het nieuwe schooljaar. Nog te veel leerlingen kunnen niet of beperkt voorzien in hun basisbehoeften op school, wat een nefaste impact heeft op hun mogelijkheden tot leren. Te weinig voedzame maaltijden hebben een directe impact op leerlingen hun fysieke en mentale welzijn en zo dus ook op hun schoolervaringen en -prestaties. Met Brooddoosnodig willen we daarom onderwijskansen voor élke leerling vergroten en elk kind of jongere hun talenten ten volle laten ontwikkelen op school.

Hier gebeurt het

In onze hartelijke scholen roepen we iedereen op om met een klein gebaar een groot verschil te maken.

Van harte trakteren

Trakteer een soep, koude of warme maaltijd en zorg zo dat niemand met honger in de klas hoeft te zitten.

In vol vertrouwen

De vertrouwenspersoon binnen elke school zorgt dat elke bijdrage die leerlingen helpt die er écht deugd van hebben.

Enchanté vzw

Vlasgaardstraat 52
9000 Gent