Leuven

Ook in Leuven zwieren geëngageerde handelaars hun deuren voor je open en nodigen bezoekers uit elkaar te trakteren. Van de Grote Markt tot het Martelarenplein, hier zorgt men voor elkaar!

Aan alle Leuvenaren, enchanté!

Ook in jullie stad zijn er tal van hartelijke plekken waar je terecht kan voor een traktatie van een deugddoende koffie, lekker maal, een toiletbezoek,...

Hoe meer meer hartelijke plekken, hoe meer vreugd. Deel uitmaken van ons netwerk of als vrijwilliger of ambassadeur op pad? Geef een seintje op hartelijkeplekkenleuven@enchantevzw.be

Trekkersgroep Leuven

 

Hartelijke Plekken Leuven bestaat uit een kleine trekkersgroep van geëngageerde burgers die zich vrijwillig inzetten. We zetten in op contacten met de handelaars, de sociale organisaties en meer bekendmaking bij de Leuvenaars.

Elk talent en iedereen met goesting is nog welkom in onze groep!

We komen maandelijks samen in de lokalen van De Wissel vzw om ideeën en informatie uit te wisselen, de werking te versterken en afspraken te maken.

 

De trekkersgroep van Hartelijke Plekken bestaat uit enkele actieve burgers en een Hartelijke Handelaar:

  • Sieg Pauwels

"Een gedreven jeugdzorgwerker die graag mee werkt aan een warme en rechtvaardige samenleving. Omdat samenleven van iedereen is."

  • Marina Vandenbroeck

"Zoekend naar de brede blik op de wereld waar zoveel mogelijk in past. Ervan overtuigd dat de meeste mensen zich gedragen zoals ze behandeld worden."

  • Anna Vansant

"Een sterke vrouw die in haar leven heel wat stormen trotseerde; en als mens en hartelijke handelaar, blijft geloven dat de kleine gebaren het verschil kunnen maken en mensen kunnen verbinden."

  • Brigiet Croes

"Vrijwilligerswerk en kansarmoede zijn de rode draad in haar engagementen. “Elk kind kansen geven” is haar motto. Actief in verschillende Leuvense organisaties."

  • Ingrid Cockx

 "Initiatieven gedragen door burgers, waar mensen zorg voor elkaar dragen, vind ik geweldig! Na vrijwilligerswerk in het lokaal buurthuis Casablanca en de sociale kruidenier Het Perron ben ik enthousiast om Enchanté Hartelijke Plekken in Leuven mee tot een levendnetwerk uit te bouwen"

 

Vanuit een oprechte behoefte om als inwoners van dezelfde stad meer voor elkaar te kunnen betekenen startten we  in 2019 met enkele burgers Enchanté, “Hartelijke Plekken”. Enchanté is voor ons de facilitator van klein maar betekenisvol engagement waardoor mensen vanuit verschillende maatschappelijke lagen en rollen, de kans krijgen elkaar te ontmoeten, te (h)erkennen en met elkaar in interactie te gaan. Wij zien het als een goede aanvulling op de werking van de vele sociale organisaties die zich dagelijks inzetten om mensen in armoede te versterken.

Hier gebeurt het

Op hartelijke plekken is iedereen welkom. Hier zorgen we voor elkaar. Want samen kunnen we de wereld aan.

Iedereen hoort erbij

Jong en oud, mensen met minder en meer kansen, de stille en de luide roepers. Hier mag iedereen er zijn.

Elkaar trakteren

Met een klein gebaar maak je een groot verschil. Hier geven we eentje extra zodat iedereen mee kan genieten.

Samen léven

Samen zorgen we voor elkaar en creëren we een samenleving die echt lééft. Want hier horen we allemaal thuis.

Onze hartelijke plekken in Leuven

Doe een gift

Vul je gegevens in

Totaal: € 0,00

Gelieve minstens één optie aan te duiden

Trakteer hier iemand op een hartelijke plek!

Met Enchanté weet je het zeker: je bijdrage gaat volledig naar iemand die er écht deugd van heeft. Trakteren doe je in de hartelijke plekken zelf of hier online. 

Online trakteren

  1. kies waar en hoeveel je graag geeft
  2. wij bezorgen jouw bijdrage integraal aan de hartelijke plek
  3. iemand met wat minder geniet van jouw extraatje

Naast horeca met de uitgestelde koffies en maaltijden zijn we blij dat er ook een aantal bakkers meedoen, een apotheek, een fietsenmaker, maar ook een traiteurszaak/feestzaal waar je uitgestelde maaltijden kan ophalen na afspraak.

 


Trakteer hier

Enchanté vzw

Vlasgaardstraat 52
9000 Gent